15 Nisan 2012 Pazar

HOLLANDA


HOLLANDA

Hollanda deyince akla; futbolu, kızları =) , değişik ev yapıları ve tabii ki Amsterdam gelir. Detaylı bilgi için ; http://tr.wikipedia.org/wiki/Hollanda




Sadece Amsterdam Şehrine gittim ve yetti =)

Amsterdam Şehir İçi (2 yıldız)
Amsterdam Şehir Dışı (4 yıldız)

Ever, bu şehri ikiye ayırdım çünkü aralarında bana göre dağlar gibi fark var. Şehir içi ne kadar kargaşa dolu, pis, kalabalık, düzensiz ve erkekler için keyif doluysa; şehir dışı da bir o kadar sakin, huzurlu, düzenli, mutluluk veren ve yaşanılası bir yer ancak pek eğlence yok tabii =)

Şehir içini erkek olmama rağmen pek sevmedim çünkü çok fazla “junkie” vardı ve kendimi hiç güvende hissetmedim açıkçası. Ayrıca yattığım 18 kişilik odanın da buna etkisi yok değil :D Bunun yanında bir daha göremeyeceğim kadar “güzel insanları” barındıran “Red Light District” 2 yıldızın birini almasının sebebi diyebilirim. Diğer yıldız ise ülkemizde yasak olan şeyleri bulmanın ve kullanmanın rahatlığından geliyor. Bunun yanında çeşitli ülkelerin mutfaklarını barındıran çok güzel bir meydanının olması ve tabii ki de kanallardan oluşan şehir, akşamları oldukça güzel görünmesi şehri gidilesi yapan unsurlardan.

Ancak yaşanır mı? Hayır.

Gelelim şehir dışına; Amsterdam’ın şehir dışı sanki başka bir şehir ve sanki 10 dk uzaklıkta o karışıklık, pislik, kargaşa yok gibi sakin, huzurlu, düzenli ve temiz. Hayatım boyunca her zaman huzurlu, sakin ortamlardan hoşlanmışımdır, ancak tabii ki bir noktadan sonra çıkıp arada dağıtmanın da şart olduğunu düşünmüşümdür. Bu sebeple Amsterdam’ın şehir dışı bölümü tam bana göre, çünkü çok sakin olan şehir dışı yaşamından sonra eğer isterseniz belki de dünyanın en iyi dağıtabileceğiniz yerine 10 dk sonra ulaşabiliyorsunuz.

Amsterdam şehrinde diğer şehirlere kıyasla gelişmiş bir metro hattı yok, ancak buna gerek var mı derseniz, hayır. Çünkü nüfusun neredeyse hepsi, yaşlısından gencine, iş adamından ev hanımına, herkes bisiklete biniyor. Ve orada araba gibi herkes bisikletlerini süslemiş, değişik aparatlar takmış, özel kilitler almış. Bunun yanında şehir bisiklete göre tasarlanmış, bisikletlerin çoğunlukla kullandığı bir vapur, bisikletlerin kilitlenebilmesi için her yerde park demirleri ve alanları, her yerde bisiklet kiralama dükkanları, neredeyse araç yolu kadar genişlikte bisiklet yolları, ışıkları. Bu sebepten midir bilinmez şişman insan neredeyse görmedim.

Bu bölümde Hollanda’da gittiğim tek şehir olan Amsterdam’ı yüzeysel olarak sizi sıkmamaya çalışarak tanıtmaya çalıştım. Bundan sonraki bölümlerde bu şehrin ayrıntılarını, görülmesi gereken yerleri, yemek yenecek yerleri; fotoğraf ve videolarla tanıtmaya çalışacağım.

Dikkat Çekenler: Elinde içki şişesi olan ve bağırarak şarkı söyleyen insanlara dikkat edin, şişeyi size fırlatabilirler. 18 kişilik hostel odasında kalmayın, gece yatmaya geldiğinizde yatağınızda başka birinin yatmış olduğunu görebilirsiniz. Şehir içinde kalın, ama şehir dışına da bisikletle kesin çıkın. Özgürlüğün suyunu çıkarmayın, kafanızda bir saksı ve çırılçıplak şekilde sokakta geziyor halde kendinizi bulabilirsiniz. Erkekler “o” 50 Euro yu verin !! Kızlar Amsterdam’a büyük hayaller kurarak gitmeyin, tanıştığım 5 kızda oradan tiksinmiş bir şekilde erken çıkış yaptılar. 

3 yorum:

  1. Adsız12:30

    50 Euro ?

    YanıtlaSil
  2. Titanium Blade Parts | Tioga Tech Company
    Titanium Blade Parts is a titanium blade replacement titanium pipe kit for an alloy used in the traditional knife titanium for sale cutting. This kit was oakley titanium sunglasses designed to $10.00 titanium jewelry · titanium daith jewelry ‎In stock

    YanıtlaSil