4 Ocak 2012 Çarşamba

Ayrıntılı Vize Konusu

Sizden gelen yorumlar ve tavsiyeler için teşekkür ediyorum ve bu tavsiyeler doğrultusunda Vize işleri kısmına daha ayrıntılı değinmek istiyorum.
Öncelikle hangi ülkeden interrail’inize başlayacağınıza karar vermeniz gerekiyor çünkü schengen vizesi her ne kadar Avrupa’nın çoğu yerinde geçiyor ve sınırlarda pasaport kontrolü yapılmıyor olsa bile ilk ülkeye girdiğinizde yapılan kontrolde kendi ülkelerinin vizesini görmek istiyorlar.
Bu sebeple giriş yapacağınız ülkenin Türkiye’deki konsolosluğunu bir arayın direk vize başvurusu kabul ediyorlar mı? Yoksa bir aracı kurum tarafından mı başvuru kabul ediyorlar. Mesela ben daha önce belirttiğim gibi İtalya’dan başlamıştım ve iData firması vize işlerini sizin için hallediyordu ama bunun yanında İtalyan konsolosluğu da başvuru kabul ediyordu ama duyduğum kadar daha fazla pürüz çıkartıyorlarmış zaten konsolosluğa verdiğiniz para ile kuruma verdiğiniz para aynı bu yüzden kurum daha avantajlı. Arkadaşlarımdan duyduğum bazı vize firmaları şunlar;

İtalya,Hollanda,Almanya --- > iData ( http://www.idata.com.tr/tr/ )
Fransa & İsveç & Avusturya & Polonya & Belçika & Bulgaristan & Danimarka & Yunanistan & İrlanda & Lüksemburg & Malta & İspanya &  --- > vfsGlobal ( http://www.vfsglobal.com/ )

Vfs'nin sitesinde visiting country(ziyaret edilecek ülke) kısmına vizeyi almak istediğiniz ülkeyi, resident country(ikamet edilen ülke) kısmına ise Türkiyeyi seçerseniz, sizi o ülkenin vize ile ilgili bölümüne götürecektir.

Diğer ülkeler bildiğim kadarıyla konsolosluk ve büyükelçiliklerden yapılıyor…

Her vizede istenilen belgeler ufak değişiklikler gösterse de genel olarak hepsi aynı ama şimdi bu yazımda ilk okuduğunda anlaşılması zor olan şeyleri yazacağım;
• Bir başvuru formu var bu acentelerden ve konsolosluklardan elden alınabilir ya da internetten çıktısı alınarak doldurulabilir..
• Banka hesabında yeterli miktarda para kısmı çok kritik bir noktadır. 22 günlük seyahat için banka hesabınızda yaklaşık 3000-5000 tl gerekli. Ancak bu para öyle başvurunuzdan 1 gün önce yatırılmış olmaması lazım. Bu banka hesabı hareketli, para akışının canlı olduğu ve son bakiyenin eksilerde olmaması gerekiyor. Yani “vay arkadaş benim bundan 1 hafta önce 10000 liram vardı bir iş için kulandık tekrar ay başında yatırıcam” bu gibi açıklamalar kesinlikle kabul etmiyorlar. Kısacası, adamlar ülkelerinde parası olan ve kaçak yaşama riski az olan adamları kabul ediyorlar. Bu yüzden elinizden geldiği kadar tapu, banka hesabı, araç ruhsatı, borsa hesabı falan elinizde ne varsa gösterin. Tabii ki bu kulağa çok güvenli bir şey gibi gelmese de ne yazık ki bunları yapmanız gerekiyor.
• Eğer seyahatinizi aileniz karşılayacaksa yine aynı belgeleri bu sefer size sponsor olacak kişiye ait şekilde hazırlamanız ve sponsor dilekçesi yazmanız gerekmektedir..Bu dilekçe şu şekilde yazılıyor;

                                                          İtalya Konsolosluğuna;

                                                                                                                                               İSTANBUL




                             …………(İSİM SOYAD YAZILACAK) için tahattütname



…… Üniversitesi …… Fakültesi …… Bölümü … Sınıf öğrencisi, ………… TC kimlik nolu, ../../.... Doğumlu, Oğlum/Kızım ……'in ../../.... – ../../.... tarihlerinde yapacağı yurtdışı gezisinde konaklama,sağlık ve gezi masraflarının tümünün tarafımdan karşılanacağını tahattüt ediyorum.Tarafıma ait belgeler dilekçe ekinde mevcuttur.


                                                                                                                                              İsim Soyad

                                                                                                                                                  İmza

Ekler
1. İmza onayı (ehliyet fotokopisi üzerinde gözükmekte)(fotokopisi)
2. Oto ruhsat fotokopisi
3. Daire tapusunun fotokopileri
4. Hesap ekstreleri
5. Banka kredi kartı ekstreleri (kozunuzu güçlendirmek için)
6. Emeklilik Cüzdanı Fotokopisi (son çare)

• Bunun yanında seyahat dilekçesi gerekli, bu seyahat dilekçesine uygun hostel rezervasyonu, uçak bileti veya rezervasyonu, interrail bileti aslı vereceğinizden bu tarihlerle uyumlu olmalı yoksa adamlar size bu tarihler uyuşmuyor diye geri gönderebilir. Zaten bir sonraki bölümde anlatacağım hostel rezervasyonu fake(sahte) olarak ayarlayacağınızdan dolayı bir sıkıntı olmayacak. Sadece seyahatimin çoğunluğunu sizin ülkenizde geçireceğim mesajı verseniz yeterli onlarda bunu görmek istiyorlar. Seyahat dilekçesi de şu şekilde yazılıyor;



                                                        İtalya Konsolosluğu'na
                                                                                                                                             Tarih ../../....


../../.... tarihi ile ../../.... tarihi arasında yapacağım interrail gezisi seyahat planım aşağıdaki gibidir.

../../.... - ../../.... Roma
../../.... - ../../.... Napoli
../../.... - ../../.... Floransa
../../.... - ../../.... Venedik
../../.... - ../../.... Milano
../../.... - ../../.... Barcelona
../../.... - ../../.... Paris
../../.... - ../../.... Amsterdam
../../.... - ../../.... Prag
../../.... - ../../.... Viyana



Adres




                                                                                                                                                İsim Soyad


                                                                                                                                                    İmza

• İstenilen vize süresini kapsayan ve yabancı ülkelerde geçerli 30.000€ teminatlı olan bir seyahat sağlık sigorta fotokopisi. Bu süre seyahat başlangıcınızdan 1 gün önce başlayıp, dönüş tarihinizden 1 gün sonrayı kapsayacak şekilde yapılmalıdır. Seyahat sigortası gençtur’un sitesinden ve aracı kurumlardan yapılabiliyor. Ancak gençtur kat kat daha ucuz.http://genctur.com.tr/ucak/

Diğer belgeler acente şirketlerinin ve konsoloslukların sitesinde yazıyor. Sorun yaşarsanız benle iletişime geçebilirsiniz. Kolay gelsin..

18 yorum:

  1. Adsız09:28

    Bu kadar ayrıntılı yazmanız harika. Benim bi sorum olacak, bu vize konusuna o kadar taktım ki bir de uzaktan gideceğim için almaya her şey tam olsun istiyorum. Dilekçeler el yazısıyla mı olmalı yoksa bilgisayardan çıkartıp imzalasak olur mu? :))

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler güzel yorumunuz için =) Bilgisayardan çıktı alıp imza atabilirsiniz ben öyle yapmıştım bir sorun çıkarmadılar =) Bu arada blogda yazınca biraz format kaymış ancak şöyle bir düzeltme yapmam lazım; tarih,adres,isim-soyad ve imza sayfanın sağına yaslayıp çıktısını alın burada biraz kaymış =) her türlü sorunuz için facebook sayfasına bekleriz.

    YanıtlaSil
  3. Adsız11:41

    Çok teşekkürler peki son bir soru olarak bulunduğumuz şehrin adını yazsak olur mu sadece adres kısmına. Diğer türlü çok uzun olacak ve diğer evraklarda da mevcut açık adres.

    YanıtlaSil
  4. Aykut kardeş, internette bu konuda bilgi bulmak zor o yüzden yazdıkların altın değerinde. Sana yürekten teşekkür ediyorum. Biz iki üniversite öğrencisi olarak İtalya başlangıçlı bir interrail yapacağız. idata bana interrail bileti + tüm rezervasyonlarınıda yaptırman lazım dedi. Seyhat planını ve rezervasyonları istiyor.

    Bu çok zor bişey, ben şimdiden o planı kurgulamak istemiyorum biraz spontane yaşayacağım. Sen nasıl yaptında kabul ettiler?

    YanıtlaSil
  5. Adsız16:45

    kardeş bana bu otel rezervasyonları konusunda yardımcı olabilirmisin italya için cidden yardıma ihtiyacım var birde ben çalışmıyorum şuan ama turist rehberliği mezunuyum yani bu geziyi yapmak istiyorum ayrıca duisburg essen üniversitesinden kabul mektubum var ama almanya reddim var pasaportumda sence yeni bir pasaportla mı başvurayım yoksa aynı pasaportla hatta almanların verdiği red mektubunda dilin yetersiz açıklamasınıda vize dosyasına koyup dürüstçe başvurumu yapıyım ?

    YanıtlaSil
  6. Pertagos selam, seni çok iyi anlayabiliyorum önceden çok plan yapmak interrailin doğasına aykırı ancak prosedür işlemler için göstermelik de olsa bunları yapman gerekli. Ben kafamdaki yaklaşık plan doğrulsutunda fake hostel rezervasyonlarını yaptırıp gitmiştim, daha sonrasında iptal ettim hepsini. Özgürlük içn biraz sıkıntı çekmek lazım :):)

    Diğer konuya gelince size bilgileriniz saklayın diyemem, ancak temiz bir pasaport her zaman daha iyidir. Ek olarak ret sebebiniz italya için bir anlam ifade etmeyecektir çünkü onlarda dil konusundan çok muzdaripler :) Kolay gelsin

    YanıtlaSil
  7. Adsız17:47

    Seyahatimi ailem karşılıyacak fakat şuan okumuyorum. Bu bir sorun oluşturur mu?

    YanıtlaSil
  8. Selam, öğrenci olduğundan daha zor bir süreç olacaktır ama eğer yeterli mevduat gösterebilirsen sıkıntı olmayacağını düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  9. Merhabalar, emeğinize sağlık öncelikle. İtalya konsolosluğuna vize için başvuru yapacağım sponsor olarak amcamı göstersem sorun çıkartırlar mı?

    YanıtlaSil
  10. merhaba 4. sınıf öğrencisiyim haziranda mezun oluyorum.temmuz için uçak biletim aldım.roma dan başlayacağız.vizeye mayısın sonlarına doğru başvursam sorun olur mu ?

    YanıtlaSil
  11. Ahmet merhaba, teşekkür ederim umarım faydalı olmuştur. 1. dereceden yakın istiyorlardı ben giderken, ama garanti olması açısından 0850 460 8493 nolu idata numarasını arayabilirsiniz. Hızlıca cevap veriyorlar genelde. Öğrendiğinizde bana da yazabilirseniz sevinirim :)
    Kolay gelsin.

    Merve merhaba, öğrenci olman, vize almanı kolaylaştıran ama şart olan bir şey değil, ve anladığım kadarıyla başvurduktan 1 ay sonra mezun olacaksın, vizeyi aldıktan sonra istediğini yapabilirsin o yüzden bence mezun olmadan kaçırma başvur :)

    YanıtlaSil
  12. Adsız01:41

    Merhaba .ben de bu sene mezun oldum;yani ne öğrenciyim ne işim var, bu yaz interrail yapıcaz sizce sponsorsuz basvursam hesabim da 6 ,7 bin falan bulundurarak ne olur?2.ihtimal;Babam Sponsor olsa vize garanti olması için hesapta ne kadar göstermeli? Bir de uçak rezervasyonlari günü birlik değil mi rezervasyon çıktisinda opsiyon tarihleri görünmüyor mu ?uzun süreli rezervasyon yapan firma varmı italya ve almanya ya bildiğiniz? Son sorum biz 2 arkdaşlar gidicez onun yesil i var da ;rezervasyonlarin bazilari fake olucagi icin bazi yerlerde 2 kişilik bazi yerlerde tek kişilik benim adima yapsak sıkıntı olur mu? Şimdiden tesekkurler ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de aynı konu hakkında soracaktım interrail için kenarda biriktirdiğin pram ve 3600 tl limitli kredi kartım var annemi sponsor olarak göstereceğim ama kartlar benim adıma bu durum sıkıntı yaratır mı

      Sil
  13. Merhabalar, peki interrail rotamızda en son durak olan ve dönüş uçak biletimiz olan Hollandadan schengen vizesini alsak, ilk giriş yapacağımız Italya sorun çıkarır mı dersiniz girişte? Ve ayrıca Hollanda için de dönüş uçağımız ve sahte rezervasyonlar olacağından sorun çıkarmaz vize verirken diye düşünüyoruz, sizce?

    YanıtlaSil
  14. 91sametyavuz@gmail.com11:32

    Merhabalar, ayrıntılı bilgi için teşekkürler.İnterrail yaparken ülkeden ülkeye giriş yaparken istasyonlarda pasaport kontrolü yapılıyormu?

    YanıtlaSil
  15. Selamlar, bir sure uzak kaldim blogdan yanit donemedim.
    Ulke degistirirken tren duduruluyor ve sinir memurlari tarafindan pasaport kontrolu ozellikle balkan ulkelerinde veya orta avrupa ulkelerinde oluyor. Eger paraniz varsa sponsora ihtiysciniz yok. Paranizin olmadigi durumlarda aile fertlerinin hesabini, kredi karti hareketlerini, tapusunu, ruhsatini gostererek elinizi guclendiriyorsunuz. Thy gibi guvenilir firmalar uzun sureli iptal opsiyonu saglayabiliyor. Iptal hakkiniz olmasi kotu bir sey degil ama cok pahali ucak bileti alip, az bir para gosterirseniz suphe uyandiracaktir, sonucta birsuru taktik yapan insan var artik konsolosluklarda durumun farkinda :)
    Iyi seyahatler..

    YanıtlaSil
  16. This is something i have never ever read, very detailed analysis.
    indian visa

    YanıtlaSil

  17. Superb blog. The way you write is very nice. visa requirements Turkey . Getting a Turkish visa online is very simple. Enough you have to apply with the correct and updated information.

    YanıtlaSil