13 Ekim 2011 Perşembe

1.Aşama (Interrail'i duymak-heveslenmek-yüzeysel araştırmak-heveslendirmek)

“Abi geçen bizim arkadaş interrail’e gitmiş süper yerler görmüş, birsürü insanla tanışmış, acayip eğlenmiş ,1 aydır anlata anlata bitiremedi.Kesin ben de yapıcam önümüzdeki yaz…”

Evet, buna yakın hikayeyi herhalde her lise ve üniversite öğrencisi bir arkadaşından dinlemiştir, ve dinlediği yetmemiş , kafasında türlü türlü hayaller kurarak “evet bunu kesin yapmalıyım!” diye kendine telkin etmiştir.Hatta bunla kalmayıp çevresine “Abi geçen bizim arkadaş interrail’e gitmiş…” ile başlayan klasik hikayeyi anlatarak yanına adam toplama çalışmalarına başlamıştır.En azından ben 2007 yılında ilk defa interrail sözcüğünü duydugumda böyle yaptım.

Bu dönem oldukça enteresandır çünkü yaptığın hızlı bir araştırma ile (ama sonrasında acı bir şekilde aslında daha bu işin %1 i bile olmadığını anlayacağın) , bir anda bu işin uzmanı kesilir ve çevrendeki seninle gelme potansiyeli olan herkes ile bu engin bilgilerini paylaşmaya başlarsın.Ve interrail salgınını sana bulaştıranlar gibi sende çokça insana bulaştırıp onlarında aynı aşamalardan geçmesini sağlarsın.Ve bu böyle katlanarak devam eder milyonlara yayılır ancak 1. Aşama; daha öncede belirttiğim gibi işin sadece %1 lik kısmıdır.Zaten, geri kalan kısmını tamamlayıp giden insan sayısını; asla öğrenmek istemeyip diğer aşamalara devam edersin.

2 yorum:

  1. Evet duyduğum gün ilk aktarılanlarla gitmeyi düşündüm, birkaç dakika içinde gitmeye karar vermiş oldum ve araştırmalarım dahilinde bu bloga ulaştım. Şık bir yol gösterici olacak bence. Okumaya devam ediyorum, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. Yorumun ve ilgin için asıl ben teşekkür ediyorum. Yol gösterebiliyorsam ne mutlu bana :D

    YanıtlaSil